50/50 – day 1

[singlepic id=130 w=600 h=600 float=]

Zo, de eerste foto van mijn 50/50 project is gemaakt en geplaatst. Een korte uitleg is wel op z’n plek lijkt me. Dit project is geïnspireerd op de Minolta met 50 millimeter lens die ik lang geleden van mijn vader kreeg. Het was mijn eerste aanraking met serieuze fotografie. Voor mijn eigen, digitale spiegelreflexcamera kocht ik onlangs een vergelijkbare lens. Met deze lens zal ik de komende vijftig dagen elke dag een foto maken welke u op deze site terug kunt vinden. Foto’s uit mijn dagelijks leven, mijn omgeving. Van dingen die ik mooi vind of juist lelijk. Maar altijd interessant genoeg om vast te leggen, wat mij betreft. Een kleine uitdaging: de laatste dagen van dit project verblijf ik in het buitenland. Hoe ik dan de foto’s ga nabewerken en plaatsen weet ik nog niet, maar het project is hoe dan ook over vijftig dagen vanaf nu afgelopen.

De komende vijftig dagen zal ik met mijn camera vergroeid zijn. Nog meer dan gewoonlijk al het geval is. Mocht u mij treffen, schroom dan alstublieft niet voor mijn lens plaats te nemen. En als u iets weet wat absoluut gefotografeerd moet worden, schroom dan niet mij daarvan op de hoogte te brengen! Vijftig onderwerpen bedenken en fotograferen valt namelijk nog lang niet mee, en hoe meer mensen er meedenken aan dit project, hoe diverser en kleurrijker de uiteindelijke serie zal zijn.

50/50 - day 1Casper
3

3 comments on "50/50 – day 1"

  1. Pingback: Tweets die vermelden 50/50 - day 1 | Casper Heij -- Topsy.com

  2. Nou erg leuk project lijkt mij! Zoals ik je eerder al had laten weten kende ik zoiets dergelijks ook van een andere fotograaf. Dat was een erg mooie serie geworden, ik denk wel wat anders dat deze maar ik ga je erbij volgen!

  3. Casper Heij on

    Jep, die persoon heb ik gesproken, maar is inderdaad heel anders. Ik publiceer elke dag 1 foto, hij fotografeerde de hele dag door en maakte van zijn mooiste beelden videocompilaties. Ik heb a) niet de tijd om de hele dag foto’s te maken en b) geen talent met video-editing 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.