50/50 – day 8

[singlepic id=137 w=600 h=600 float=]

Dag acht zal altijd in mijn gedachten zijn als de dag waarop ik mijn zelfportret maakte. Ik haat zelfportretten. Tenminste, als ze van mezelf zijn. Er zijn legio voorbeelden van mensen die prachtige zelfportretten maken. Ik ben er niet één van. Een aantal van die mensen hebben mij mede geïnspireerd aan dit project te beginnen, maar dan niet omdat ik mezelf wil fotograferen maar omdat ik elke dag een mooie foto wil maken.

Vaak genoeg hoor je fotografen zeggen dat één van de redenen om fotograaf te worden zou zijn dat ze voortaan áchter in plaats van voor de lens plaats kunnen nemen. Ik ben één van die fotografen. Dit is het eerste en laatste zelfportret uit deze serie. Misschien zelfs wel het laatste zelfportret ooit. Ik vond dat het in de serie hoorde. En ik ben blij dat we deze af kunnen strepen. Morgen weer “gewoon” een foto van iets of iemand anders. Ik heb er nu al zin in.

50/50 - day 8Casper
3

3 comments on "50/50 – day 8"

 1. Ik vind hem best mooi!! Doe er nog een paar, om te oefenen! Maar dan met de timer functie. Ik heb gemerkt dat ik door mijn zelfportretten beter ben geworden in het fotograferen van anderen. Puur omdat ik daardoor kan zien welke poses minder goed werken etc. En welke belichting wat doet met een gezicht. Als iemand ligt werkt zwaartekracht vaak tegen op het gezicht, ik vind mezelf heel lelijk als ik lig, plofkop, maar met bepaalt licht kun je een kaaklijn creeeren in schaduw, waardoor het gezicht minder plofferig is.

  Wat mij vaak op valt aan mannelijke fotografen (de semiprofs vooral) die vrouwen fotograferen is dat ze soms niet letten op de details die een vrouw wel opvalt (en lelijk van zichzelf vindt) Wat van mezelf weet, door mijn zelfportretten, is dat ik het best gefotografeerd kan worden met de camera op mijn ooghoogte, vooral niet van onder! Mijn lief is veel langer dan ik, die moet ook altijd door de knieeen van me als hij me schiet 😉
  Zelfportretten zijn heel leerzaam 😉

  Zet hem op met je project!

  tip voor deze foto, Ben je een beetje handig in photoshop?? Ik zou hem iets scherper maken, in photoshop je foto dupliceren, je kopie seleteren, dan naar filter> overige> hooglichten> 4.2 will do>ok, dan die laag(je kopie), dan die laag “Opties voor overvloeien” “Overvloei modus” op “Bedekken” dan wordt ie iets scherper (je kan eventueel met een masker de gedeelten die je niet scherper wil wegmaskeren)

 2. heel mooi gedaan.
  Je ziet je zelf en waar je mee bezig bent.
  Door er niet helemaal op te staan,heb je een effect waarbij je niet op de voorgrond treedt

  groetjes

 3. Casper Heij on

  Jeanique: met de timer ben ik nog flink aan het klooien met de focus. Omdat ik met deze lens bij vrij weinig licht op F1.4 fotografeerde was er nul speling in de scherptediepte, anders had ik dat inderdaad gedaan. Ik ga het zeker nog eens proberen en als het resultaat goed genoeg is komt het hier ook te staan.

  Die bewerking ga ik zeker nog proberen morgen, maar nu moet ik slapen. Heel veel slapen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.