50/50 – day 50. It all starts here.

[singlepic id=189 w=600 h=600 float=]
Dat was het dan. Dit is de laatste foto en het 50/50 project zit erop. Tijd voor een terugblik en een blik vooruit.
Toen ik aan dit project begon wist ik nog niet precies wat ik me op mijn hals haalde. Van nature ben ik geen overdreven gedisciplineerd wezen, en als je dan de verwachting moet waarmaken van elke dag een nieuwe foto, dan kan dat soms best pittig zijn. Een enkele keer liep ik om half twaalf  ’s avonds vloekend door de huiskamer, op zoek naar een plaatje of een idee daarvoor.

Ik had ook nooit verwacht dat sneeuw zo saai kon zijn. Toen ik net begon was ik dolgelukkig met de sfeervolle plaatjes van een wit Apeldoorn, maar al snel begon dat te vervelen. Daar komt bij dat ik sneeuw geweldig vind, maar dan wel met een berg erbij en een stel ski’s, een vrij schaarse combinatie in Nederland. Dus bleef ik liever binnen, wat mijn wereld weer ernstig beperkte. Mede daardoor zijn in dit project een hoop foto’s te vinden die bij mij thuis zijn genomen. Ik vind dat op zich niet erg, de bedoeling van het project was immers dat ik foto’s zou maken van hoe mijn leven eruit zag gedurende 50 dagen. Toch zijn er wel een aantal “Had ik maar…”-leermomentjes geweest.

Zo bezocht ik bijvoorbeeld een concert waar ik achteraf mijn camera mee had kunnen nemen en had ik graag meer foto’s gemaakt op gezellige avondjes met vrienden. Daarnaast had ik wel een foto willen maken van tijdens een futsalwedstrijd en had ik meer automotive plaatjes willen kieken. Ook heb ik spijt van het feit dat ik één foto niet heb gemaakt omdat het gewoon niet lukte. Binnenkort ga ik die foto overdoen, dus u kunt nog een foto van een stel schoenen verwachten. Daar zat u net op te wachten zeker?

Ach, achteraf is het makkelijk zeuren, feit is dat ik overall best tevreden ben met de serie. Toch ben ik blij dat het erop zit, al weet ik niet precies waarom. Niet omdat het fotograferen me tegen staat in ieder geval. Sterker nog, ik ben serieus verliefd geworden op de mogelijkheden van de 50mm lens van Sony en ik ben blij dat ik deze lens goed heb leren kennen. Hieronder alle plaatjes nog eens op een rij.

Hoe nu verder? Er komen nog een aantal series aan. Onder meer van de wintersport, waar ik twee series heb geschoten. Één met een lokale skiër en één in het funpark. Die series komen de komende dagen online. Daarnaast komt er nog een klein beeldverslag van de Autosalon van Genève en gaat deze site een paar aanpassingen krijgen om één en ander wat overzichtelijker en mooier te maken. Dit was pas het begin, it all starts here!

[nggallery id=9]

50/50 - day 50. It all starts here.Casper
1

One comment on "50/50 – day 50. It all starts here."

  1. u’re getting better&better! ga zo door!
    leuke en mooie serie.
    i will follow you..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.