Dag Sony. Hallo Canon!


De knoop is gehakt en de kogel is door de kerk. Canon gaat het worden. Jammer voor Sony, maar ze hebben de (toekomstige) professionals eigenlijk niets te bieden. Vandaag heb ik tweedehands een paar lenzen en een externe flitser gekocht, geschikt voor Canon full frame camera’s. De grote overstap is begonnen. Nu nog even wachten tot mijn klanten hun rekeningen hebben betaald en dan kan de Canon 5D MkII worden gekocht. Gelukkig was Inge zo vriendelijk om mij haar 20D te lenen dus ik kan alvast met mijn nieuwe spullen experimenteren.

De lenzen die ik heb gekocht zijn de Canon EF 50mm 1:1.8 II en de Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di. Niet de lenzen waarmee ik de wereld ga veroveren maar wel een lekker begin. Vooral naar de Tamron ben ik erg benieuwd gezien de lichtsterkte. De Plastic Fantastic 50mm is al zo beroemd, ik vertrouw erop dat die topbeelden levert. Zie de website van Gert -de vorige eigenaar- voor wat resultaten met deze lenzen. Daarnaast heb ik ook de Metz Mecablitz 58 AF-1 flitser van Gert overgenomen. Morgenmiddag maar eens aan de slag met deze nieuwe speeltjes, maar eerst nog even werken. Het leven van een freelancer is zwaar, zeker met dat mooie weer buiten.

Dag Sony. Hallo Canon!Casper
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.