Kijktip: The genius of Photography (BBC)

Een paar weken terug kreeg ik de documentaire “The Genius of Photography” cadeau. Deze documentaire is gemaakt door de BBC en vertelt in zes afleveringen van een uur over hoe fotografie ontstaan is, hoe het zich ontwikkeld heeft en welke gebeurtenissen en mensen daarin een grote rol gespeeld hebben.

Zo wordt er uitgebreid ingegaan op het ontstaan van de eerste printtechnieken, het belang van de oorlogen en oorlogsfotografen voor de fotografie, het ontstaan van het belangrijkste agency ter wereld -Magnum- en nog veel meer. Ik kwam erachter dat ik nog heel veel dingen niet wist over helden als Robert Capa, Alexander Rodchenko, en August Sander, terwijl ik me toch aardig heb verdiept in de historie van fotografie tijdens mijn studie aan de Fotovakschool.

Een aanrader voor elke (amateur) fotograaf die wat te weten wil komen over het ontstaan van zijn of haar beroep. Interviews met grote fotografen, uitgevers, verzamelaars en veilingmeesters geven inzicht maar -en dat is wellicht belangrijker- inspireren enorm. Wist je bijvoorbeeld dat de duurste foto ooit geveild maar liefst 2,9 miljoen dollar heeft opgebracht?

Ik kwam erachter dat je deze serie sinds een paar dagen via Youtube kan bekijken, de DVD box is te krijgen bij de betere platenzaak.

Kijktip: The genius of Photography (BBC)Casper
1

One comment on "Kijktip: The genius of Photography (BBC)"

  1. Leuke tip, kende ik niet. Heb em ook maar meteen besteld 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.