Workshop off-camera flash Marc de Groot


Een paar weken geleden heb ik een workshop gevolgd van fotograaf Marc de Groot. Deze workshop ging over het gebruik van flitsers los van de camera. Marc heeft ons in een dag tijd zoveel mogelijk geleerd over hoe dit in zijn werk gaat. Rookmachines, kleurenfilters, radiozenders, noem het maar op: het kwam aan bod.

De hele dag zijn we in de weer geweest met Cactus triggers en Pocket Wizards en alsof daar niet genoeg energie in ging zitten moesten we van Marc ook nog onze modellen regisseren en conceptueel denken. Na een dag lang in de Nettenfabriek (bij de Fotovakschool in Apeldoorn) te hebben gefotografeerd was ik dan ook bekaf. Moe maar voldaan, zeg maar. Tijdens de dag waren er ook vier meiden die model voor ons wilden zijn en ook was er een visagiste aanwezig. Robin, Nika, Selien, Marlynn en Jacqueline: hartelijk bedankt voor jullie medewerking! En natuurlijk dank aan Marc de Groot voor de geweldige workshop!

Hieronder een aantal foto’s, ik heb in de nabewerking geprobeerd wat verschillende effecten te bereiken, dus vandaar de verschillen in kleuren en dergelijke.

[nggallery id=35]

Workshop off-camera flash Marc de GrootCasper
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.