Fijne jaarwisseling en een 2011 om in te lijsten!

Afgelopen jaar was voor mij een bewogen jaar, maar de jaarwisseling van 2010 naar 2011 wordt er één waarin ik eigenlijk een veel langere periode ga afsluiten. Begin 2006 begon ik namelijk als freelance grafisch vormgever te werken. Daarbij richtte ik me vooral op internet, waardoor één van mijn klanten me nu “de internetdude” noemt. Zonder uitzondering, ik twijfel of hij mijn echte naam nog kent. Internet is een prachtig medium en ik durf wel te beweren dat ik één van die mensen ben die niet meer zonder zou kunnen leven. Echter, als gedurende je werkweek het enige wat sociaal is aan je werk bestaat uit 350 volgers op Twitter en een mobiele telefoon aan je oor, dan wil je wel eens wat anders. Weg van dat ellendige computerscherm, naar buiten, fotograferen!

In 2009 besloot ik daarom naast mijn werk voor CSPR mijn camera te gaan gebruiken voor meer dan alleen familiekiekjes en vakantiefoto’s. Dat resulteerde in 2010 in het afronden van een opleiding aan de Fotovakschool, het volgen van enkele interessante workshops en het lanceren van deze website. Met name afgelopen jaar heb ik veel tijd, moeite en significante delen van mijn inkomen in het realiseren van een bestaan als fotograaf geïnvesteerd. Dat was niet gelukt zonder inspirerende beelden van mensen op Flickr of zonder nieuwe contacten die ik opdeed via Twitter. Het was ook niet gelukt zonder mijn werk voor Autoblog, waardoor ik op plaatsen kwam en mensen leerde kennen die anders buiten mijn bereik waren gebleven. Belangrijker nog waren de klanten die me de mogelijkheid gaven om me te ontwikkelen en die de eerste financiële basis wisten te leggen onder mijn Canon uitrusting, nadat ik noodgedwongen mijn geliefde Sony aan de kant moest leggen. Zonder de inspirerende en motiverende woorden van vrienden en familie was het zeker nooit gelukt.

Aan iedereen die mij inspiratie gaf, mij enthousiast wist te maken, wees op interessante onderwerpen, flitsers voor me vasthield, geheugenkaartjes aanreikte, de visagie verzorgde, model wilde zijn of modellen wist te regelen, auto’s uitleende, opdrachten aan me gunde, nabestellingen bij me plaatste, reclame voor me maakte, mijn website bekeek, samen met mij workshops volgde, publicaties voor me regelde of op een andere manier onderdeel waren van het avontuur van afgelopen jaar: dankjewel.

Aan mijn lieve vriendin Jolien, die me onvoorwaardelijk steunde en me aanmoedigde mijn dromen na te jagen in plaats van voor de veiligheid van een vaste baan te kiezen: zonder jou was het onmogelijk geweest. 2011 wordt het mooiste jaar tot 2012, beloofd.

Iedereen een fotografisch goed 2011 gewenst. Het wordt een jaar om in te lijsten, ik maak de foto’s wel!
Fijne jaarwisseling allemaal, tot snel!

Casper

Fijne jaarwisseling en een 2011 om in te lijsten!Casper
7

7 comments on "Fijne jaarwisseling en een 2011 om in te lijsten!"

 1. Ik ben heel trots op je. En heel blij voor je. En ik weet dat je die woorden soms een beetje in twijfel trekt, omdat etcetera, maar ik meen het. 2011 gaat voor jou rokken als een malle. Je weet toch. 😉
  xxx M.

 2. Casper, natuurlijk ook voor jou een succesvol 2011 toegewenst. Ik weet zeker dat het een goed jaar gaat worden met veel nieuwe uitdagingen! En wellicht samen op pad ?!

  groet,

  Arjan

 3. Dat zou leuk zijn, ik blijf je verrichtingen zeker volgen en we houden contact. Sociaal medium toch, dat Twitter 😉

 4. You sooo effin’ go, dude! ;o)
  Leuk en inspirerend om te lezen hoe je dromen werkelijkheid werden.. enne, goeie vriendin ook. 😉
  Have a blast into 2011, Xasper!

  XOXO,
  Dot

 5. Heel mooi en pakkend verwoord Casper. Hoop nog veel met je samen te werken, workshops te volgen, lenzen uit te lenen 😉 , kortom: blij dat ik je (jullie) heb leren kennen. Inge.

 6. Wederkerig voor jou ook het beste in 2011, Casper!
  We zullen zien wat 2011 ons gaat brengen.

  Kees

 7. Casper ik vond het leuk en leerzaam om een deel van deze “ontwikkeling”mee te mogen maken en heb bewondering voor je veelzijdigheid en het gemak waarmee je je tussen allerlei soorten mensen beweegt.
  Jij komt er wel!
  Ik wens jou en Jolien(die ik alleen van je foto’s ken) een wervelend mooi jaar toe.
  Hoop je nog eens te treffen op een workshop(zodat ik je weer heen en weer kan laten rijden met mijn koffer haha, nog bedankt daarvoor trouwens)
  Sabine

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.