#autoportretten: alles wat deelnemers moeten weten

Sinds het moment dat ik ben begonnen met het plannen van de fotoshoots (de eerste foto’s worden deze week gemaakt) krijg ik uit verschillende hoeken vragen. Terecht, het is ook niet niets en iedereen wil -gelukkig!- goed beslagen ten ijs komen. Daarom dit bericht waarin ik de belangrijkste vragen wil proberen te beantwoorden. Mochten er nog vragen zijn: schroom niet ze onder het artikel te stellen, ik zal ze zo snel en duidelijk mogelijk beantwoorden! Liever persoonlijk contact? Dat kan natuurlijk ook, mijn gegevens vinden jullie op de contactpagina.

Wat wil je van me?
Jou, je auto en vooral: jullie verhaal. Klinkt kort door de bocht maar dat is de essentie. Wat ik wil bereiken is het volgende: er moet een mooi, nee, prachtig koffietafelboek komen dat iedereen op zijn tafel wil leggen. Wat erin komt? Een aantal foto’s. Foto’s van je auto en foto’s van jou met je auto (dus je mooiste pak aan en tanden poetsen alstublieft!). Ja, ik ga ook jou fotograferen en nee, dat is niet eng. Maar dat is slechts het begin, want wat veel belangrijker is, is het verhaal dat je erbij hebt. Sommigen van jullie hebben hun leven lang gespaard voor die ene klassieker, anderen stoppen elke stuiver in een dagelijkse auto, weer anderen hebben met hun vader een auto gebouwd en ga zo maar door. Er zijn zoveel mooie verhalen en die gaan jullie mij vertellen. Vervolgens pakken we de camera erbij en fotograferen we de auto op een manier die past bij het verhaal. Vervolgens voeg ik alles bij elkaar met behulp van vormgevers en tekstschrijvers en dan moet uiteindelijk dat prachtige boek er komen.

Wat ik niet handig heb gedaan is dat ik niet heb aangeven hoeveel van je tijd ik nodig heb: ga uit van 3 á 4 uur. Wellicht uiteindelijk iets minder, maar dat is dan mooi meegenomen, houdt liefst rekening met 4 uur. Dat lijkt misschien lang maar om écht mooie foto’s te maken is dat soms nodig.

Wat voor verhaal wil je dan?
Het gaat mij om de band met je auto. Een anekdote is leuk, maar een connectie met die oude hoop staal op wielen is essentiëel. Voor zover ik de mensen nu heb geselecteerd ben ik overtuigd dat de verhalen goed zitten, daarom heb ik je gevraagd om een datum met mij te plannen.

Ik heb meerdere mooie auto’s, welke wil je?
Dat is mooi! Deze vraag heb ik meerdere keren gehad maar ik ben geïnteresseerd in het mooiste verhaal en de auto die voor jou het belangrijkst is, dus als dat met je roestige Volvo is in plaats van die gloednieuwe Aston Martin, dan wil ik jou met die Volvo ontmoeten en die Volvo vastleggen. Met die Aston Martin moeten we dan daarna maar even een rondje rijden, goed?

Wat levert het uiteindelijk op?
Een koffietafelboek met hele fraaie autofoto’s, vergezeld van prachtige verhalen. Voor wie dat is? Voor iedereen die iets met auto’s heeft gaat dit boek een hebbeding worden, dat is het streven en dat gaat lukken. En daar staat jouw verhaal dan ook in, mooi toch?

Hoeveel verhalen komen er in het boek?
Op dit moment is er een lijst met ongeveer 60 auto’s. Die komen niet allemaal in het boek, en eerlijk gezegd weet ik nog niet precies waar de teller op gaat eindigen. Ik denk ergens rond de 35 á 40 verhalen, dat zijn zeventig pagina’s en dat lijkt me een fraaie collectie. Maar wellicht worden het er meer, dat moet ik nog bepalen. Ken jij nog mensen die écht niet mogen ontbreken en die zich nog niet hebben aangemeld: verwijs ze naar me door!

Zijn er nog open eindjes?
Jazeker. Ik ben hier vol enthousiasme in gesprongen maar er zijn zeker nog een paar zaken die verder vorm moeten krijgen. Het boek laten drukken is bijvoorbeeld geen probleem maar het mooiste zou zijn als er een uitgever is die het ook wil gaan verspreiden. Lukt dat niet, dan geef ik het in eigen beheer uit maar mocht je een ingang of geïnteresseerde partij weten dan houd ik me absoluut aanbevolen. Er is ook nog een idee om er een eBook of app van te maken, maar dat is weer een stap verder. Dit project is ook een beetje van jullie (zonder jullie kan ik het immers niet verwezenlijken) en ik wil dan ook graag jullie ideeën horen over het boek en andere zaken eromheen.

Zo, ik denk (en hoop) dat dit de meeste van jullie vragen heeft beantwoord. Maar nogmaals: alle vragen zijn welkom! Stel ze hieronder als ze algemeen zijn, of neem contact op als ze specifieker zijn via email of door me te bellen.

#autoportretten: alles wat deelnemers moeten wetenCasper
0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.