Elvira en Marcanne rennen tegen kanker

De weg naar New York: Marcanne en Elvira rennen tegen kanker

Elvira en Marcanne rennen tegen kanker
Deze twee sportieve dames hebben één doel voor ogen: de marathon van New York lopen, volgende maand. En dat allemaal ter ere van Martin de Harder, de vader van Elvira die vorig jaar overleed aan kanker.

Net voor Martin overleed heb ik -als goede vriend van zijn zoon Martijn- het laatste portret van de familie samen gefotografeerd. Ik kende Martin als een fantastische, vrolijke kerel die boven alles van zijn familie hield. Dat uitgerekend zo’n familiemens zo jong uit zijn eigen familie getrokken werd voelt nog altijd héél erg oneerlijk. Sommigen van jullie herinneren zich misschien ook nog de foto die ik vorig jaar maakte van een set handen met tatoeages. Dat waren de handen van zijn zoons, neven en een goede vriend die dezelfde tatoeage (vijf stippen) op hun hand hebben laten zetten als die Martin daar ooit als grap had laten zetten door zijn vrienden. Zijn dochter Elvira koos voor de tekst “love” op haar pols, dit was het resultaat:

Love tattoo

Toen Martin overleed besloot Elvira dat ze als eerbetoon aan haar vader de marathon van New York wilde gaan lopen (op dat moment zonder al te veel ervaring met hardlopen) om geld in te zamelen voor het KWF. Marcanne besloot daarop om Elvira hierin te steunen en samen begonnen ze aan hun “Weg Naar New York” waarbij ze zichzelf hebben gedwongen een zeer streng trainingsschema te volgen. Ze zijn nu in de laatste fase van hun training en bijna klaar om de marathon volgende maand te gaan lopen.

Marcanne en Elvira
Marcanne en Elvira
Omdat ik Marcanne en Elvira een warm hart toedraag en ze nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun doel van 10.000 euro voor de marathon te halen wil ik jullie vragen om hun Facebookpagina te liken en delen en zeker ook een donatie te doen via deze pagina. Alle beetjes helpen! Op hun blog kan je de verdere ontwikkelingen volgen.

De weg naar New York: Marcanne en Elvira rennen tegen kankerCasper
2

2 comments on "De weg naar New York: Marcanne en Elvira rennen tegen ..."

 1. Martijn je moat de Harder on

  Jonguhhh…!!! Jij moet mensen niet zo laten brull’n…
  Dank je wel voor de woorden en jullie steun. En zeker ook bedankt hoe je met mijn zus omgaat, doet dat maffe wief in iedere geval steeds weer goed. En zo’n makkelijk model wil iedere fotograaf, altijd de knapste..!!! 😉

  Zonder gekheid dit vind ik echt een prachtig stuk. En geweldige foto’s

 2. herman muytstege on

  Geen woorden voor!
  Super hoor!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.